• Projekt Čerstvé hlavičky

          • Naša škola sa zapojila do súťaže: Čerstvé hlavičky, vďaka ktorému môže škola získať od spoločnosti Kaufland prísun kvalitného a čerstvého ovocia a zeleniny pre našich žiakov. Naša škola si vybrala najbližšiu predajňu Kaufland na Slovnaftskej ulici. Školu budete môcť podporiť svojim hlasovaním v termíne od 20.4. do 31.5.2023 na stránke www.cerstvehlavicky.sk.

             

            Návštevník, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania sa na stránke pri prvej návšteve zaregistruje. Následne vypíše svoje telefónne číslo, na ktoré mu bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie udelíte hlas našej škole, ktorú vyberiete zo zoznamu. Návštevník môže hlasovať v jeden deň iba jedenkrát. Poradie škôl bude určené na základe prepočítaného počtu hlasov tzv. koeficientom podľa počtu žiakov na škole.  Finálne výsledky hlasovania budú zverejnené 2.6.2023. Víťazným školám bude počas celého nasledujúceho školského roka poskytnuté ovocie a zelenina.

            Pomôžte nám svojim hlasovaním získať zdravé ovocie a zeleninu pre naše deti. Ďakujeme !!!

        • Deň Zeme na našej škole
          • Deň Zeme na našej škole

          • 22. apríl - Deň Zeme. Tento dôležitý deň pre našu planétu si pripomíname už od roku 1970. Niekedy je náročné  uvedomiť si skutočnosť, že my všetci sme súčasťou prírody a aj tak ju deň čo deň znečisťujeme a produkujeme množstvo odpadu...

            Žiaci prvého stupňa v piatok  21.4. odložili učebnice bokom a mali pripravené aktivity, ktoré realizovali v koordinácii s ich triednymi pani učiteľkami.

            Dozvedeli sa množstvo zaujímavých vecí o dôležitosti triedenia odpadu, otestovali sa v kvízoch o našej Zemi a následne ukázali svoju kreativitu. Vyfarbovali omaľovánky, písali listy pre našu planétu a vytvorili množstvo zaujímavých, krásne farebných projektov a výtvorov, ktoré ukazovali krásu našej planéty. No poukazovali aj na odvrátenú stránku, na problémy, ktoré Zem postihli, predovšetkým ľudskou činnosťou a aké je dôležité sa zamyslieť a pomôcť k jej „uzdraveniu“. 

             V neposlednom rade vyčistili  prostredie školského areálu, kde trávia každý deň veľa času pri rôznych hrách.

            Pamätajme si, že Zem máme iba jednu a ak ju nebudeme chrániť, nebudeme mať kde žiť. Záleží iba na nás, aká bude naša budúcnosť a budúcnosť našej planéty...

        • Športová súťaž v minihádzanej
          • Športová súťaž v minihádzanej

          • Dňa 20.4.2023 boli naši žiaci reprezentovať školu v športovej súťaži Minihádzaná.

            V základnej tabuľke sme odohrali 4 zápasy. Zabrať nám dala ZŠ Nevädzová a ZŠ Záporožská. Svojou obratnosťou, tímovou spoluprácou a obrannou technikou sme dokázali obe školy poraziť. Nasledoval však ťažší súper, ktorý nás nepustil do príležitosti vystreliť na bránu a tak sme ďalší zápas prehrali. Posledného súpera v tabuľke sme museli zdolať, aby sme mohli postúpiť do boja o 3.miesto. To sa nám podarilo s prehľadom. Zápas o 3.miesto sme viedli so ZŠ Bieloruská. Celý zápas bol veľmi vyrovnaný. V posledných minútach sa nám podarilo streliť víťazný gól a tak sme sa tešili z krásneho 3.miesta!

            Za reprezentáciu školy ďakujeme p.u.Barkovej a srdečne gratulujeme týmto žiakom: Bruno Č., Tomáš G., Andrej L., Marcus M., Matúš M., Martin P., Alex T..

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Vo štvrtok 20.apríla sa na ZŠ Mierová v Ružinove konalo okresné kolo 57.ročníka Biologickej olympiády kategórie D, ktorá je určená pre mladších žiakov. Súťaže sa zúčastnili deti z 3 osemročných gymnázií a 7 základných škôl okresu Bratislava II. V teoreticko-praktickej časti musia deti preukázať nielen teoretické znalosti zo zoológie a botaniky, ale aj spraviť praktickú úlohu. V tejto časti reprezentovala našu školu Saša H. z triedy 7.B. Saša bola veľmi dobre pripravená a pri rovnosti bodov viacerých detí obsadila vo veľkej konkurencii 10. miesto, keď ju len 2 body delili od 5. miesta. V projektovej časti súťažila Nataša M. tiež zo 7.B. Nataša súťažila s prácou „Floristické pozorovanie v lokalite Šturec pri Kremnici“, na ktorej pracovala takmer celé vegetačné obdobie roku 2022. V konečnom hodnotení obsadila krásne 3.miesto. Obidve dievčatá sú úspešnými riešiteľkami okresného kola BIO a veríme, že budú v svojej práci aj naďalej pokračovať, čo je prísľubom pre budúce ročníky BIO.

        • Krajské kolo Dejepisnej olympiády
          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

          • V pondelok 3. 4. 2023 sa uskutočnilo krajské kolo 15. ročníka Dejepisnej olympiády  na Základnej škole Tupolevovej. Súťaž bola zložená z troch častí. Slovenská komisia dejepisnej olympiády sa zamerala v rámci monotematickej časti na  vedu a techniku, ktorá tvorí prienik medzi dejepisom a inými predmetmi. Žiaci si museli preštudovať publikáciu od Karola Vasilka, ktorá sa bežne nepoužíva na hodinách dejepisu. Okrem toho museli preukázať vedomosti z regionálnych dejín a z učiva príslušného ročníka. Našu školu reprezentovala v kategórii F Sofia R. zo 7. B. Zo 16 účastníkov sa umiestnila na výbornom 4. mieste a súčasne sa stala úspešnou riešiteľkou. Od stupňa víťazov ju delili len dva a tri body. Srdečne jej gratulujeme za skvelú reprezentáciu našej školy. 

            Anna Sirotová

        • Zápis prvákov
          • Zápis prvákov

          • 14. a 15. apríla sa naša škola zaplnila nedočkavými predškolákmi, ktorí preukázali svoju šikovnosť v kreslení a v riešení zadaných úloh. Pani učiteľky ich pochválili a odovzdali im pamätný list na zápis so sladkou odmenou. Ďakujeme všetkým rodičom za prejavenú dôveru našej škole. Budeme sa tešiť na všetkých prijatých budúcich prvákov.

        • Deň rozprávok
          • Deň rozprávok

          • Deň rozprávok

                 Po úspechu akcie z minulého školského roka sme sa rozhodli, že si ju zopakujeme aj tento  rok.
            V piatok, 14.4.2023, po veľkonočných prázdninách sa konal na 2. stupni Deň rozprávok.
            Rozprávky....Z tých nevyrastie nikto. Kto si rád nepozrie na Vianoce Popolušku, Shreka, Snehulienku a mnohé iné. Tie novšie, ale i tie, ktoré poznajú ešte aj naši starí rodičia.
                Kto chcel, si v tento deň obliekol kostým niektorej rozprávkovej postavičky, namaľoval si tvár, mnohé z detí vymysleli aj to, čo by nikto nečakal. Veď rozprávkovej fantázii sa predsa medze nekladú.
            Zdravo sme si zasúťažili, nasmiali sa, jednoducho spravili sme si pekný deň v tom upršanom počasí. Veď nám predsa nemôže žiaden dážď pokaziť náladu.
            Okrem pani učiteliek zo slovenského jazyka, ktoré túto súťaž organizovali, sa zapojili aj ostatné pani učiteľky a asistentky. Veľmi pekne im ďakujeme. 
            Poďakovanie  patrí aj všetkým deťom, ktoré vedia vyčariť úsmev na tvári a hneď máme všetci krajší deň.
            Zo srdca prajem všetkým kolegom, žiakom a samozrejme aj rodičom veľa takýchto krásnych dní.

                                        Janka Gnjatovičová
             

        • Futbalová súťaž McDonald’s Cup
          • Futbalová súťaž McDonald’s Cup

          • Dňa 13.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili postupovej futbalovej súťaže McDonald’s Cup.

            Prvý zápas sme odohrali so ZŠ Železničnou. Zápas bol pomerne vyrovnaný. Naši žiaci však dokázali súpera poraziť 3:2. Ďalší súperi nás však dosť potrápili. Ostatné zápasy sa nám nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca, aj napriek veľkej snahe našich hráčov.

            Svojimi výsledkami v tabuľke sme sa umiestnili na krásnom 3.mieste.

            Za reprezentáciu školy ďakujeme pani učiteľke Barkovej a srdečne gratulujeme týmto žiakom: Sofia Ď., Tomáš G., Hanka K., Matúš K., Marcus M., Matúš M., Patrik Š., Alex T., Matúš V. 

        • Hviezdoslavov Kubín-okresné kolo
          • Hviezdoslavov Kubín-okresné kolo

          • V stredu 29. marca sa uskutočnilo okresné kolo Hviezdoslavov Kubín na Základnej škole Železničnej.

            Súťažilo sa v troch kategóriách. Našu školu reprezentovala v najnižšej kategórii Lucka F.z 2.C, v druhej a tretej kategórii sa predstavili žiačky:  Lea N. zo 6. B a Nataša M. zo 7. B.  V silnej konkurencii podala Lucka F. skvelý výkon a vybojovala si krásne 3. miesto. Srdečne jej gratulujeme za skvelú reprezentáciu našej školy. Súčasne ďakujeme pani učiteľke Mgr.  Danke Regentovej, ktorá žiačku pripravovala. 

            Mgr. Anna Sirotová 

        • Veľkonočné trhy
          • Veľkonočné trhy

          • Atmosféru Veľkej noci si deti zo školského klubu spolu s pani vychovávateľkami a rodičmi vychutnávali na prvých Veľkonočných trhoch na našej škole. Hudba, vrava a čulý, veselý aj pracovný ruch sprevádzal trhy. Počasie nám neprialo, tak sme si v aule a jedálni pripravili na predaj darčeky k Veľkej noci pre kamarátov, susedov a rodičov, ktoré sme vyrobili pomocou pani vychovávateliek. Aby nám bolo veselo, vyrábali sme aj s rodičmi kuriatka, zajačiky, baránčeky a zapíjali to veľmi chutnou citrónovou limonádou. Máme veľkú radosť z predaných výrobkov, pretože utŕžené peniaze minieme v lete na dobrej zmrzlinke. Alena Bednárová, VvŠKD

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo I.stupeň
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo I.stupeň

          • Školské kolo v prednese poézie a prózy na 1. stupni ukázalo, že máme talentovaných žiakov.

            Dňa 13.3.2023 sa v klubovni ZŠ zišlo až 19 šikovných chlapcov a dievčat. Porota sa dohodla na nasledujúcom poradí :

            Poézia : 1.m. Lucia F., 2.C

                          2.m. Kiara G., 4.B

                          3.m. Igor R., 2.A

            Próza : 1.m. Emma H., 3.C

                         2.m. Liliana Mia Z., 4.B

                         3.m. Hana K., 3.B

            Lucka a Emma nás budú reprezentovať na okresnom kole. Držíme im palce! 

            Mgr. D. Regentová

        • Bláznivo v klube detí
          • Bláznivo v klube detí

          • ​​​​​​ Náš deň naopak bol naozaj naopak. Mali sme pyžemká, veci naopak oblečené. Zaspávali sme pri rozprávke na dobrú noc. Naše papučky tancovali vo vzduchu, kreslili sme na stoličkách a sladkou odmenou za naše krásne diela bola mrkvička, paradajka a citrónik. Deň bol naopak, ale náladu sme mali výbornú a deň bol perfektný! Vych.Dáška, Táňa, Betka                                                                                                                                  Druháci išli na obed ako vláčik na pesničku " Ide, ide mašinka. V triede sme robili snehuliaka, potom sme si snehuliaka rozobrali a zobrali von. Bola guľovačka. Po obede sme spravili obložený šalát. Bol to bláznivý deň. Vych.Inge, Aďka, Diana​​​​​​​                                                                                                                                        Sedieť na  učiteľskej stoličke, písať len tak na tabuľu,  stať sa na chvíľu p. vychovávateľkou, namiesto cukríka za odmenu dostať mrkvu, jabľčko ?  Aj to je možné  keď je v škole Deň naopak🥳😲🤣 Vych. Beca, Hela, TU Zuzka

            ​​​​​​​

        • Víťazstvo chlapcov v okresnom kole v stolnom tenise
          • Víťazstvo chlapcov v okresnom kole v stolnom tenise

          •  Dňa 3.4. sme na našej usporiadali majstrovstvá okresu v stolnom tenise chlapcov. Súťaže sa zúčastnilo 6 škôl. Naše družstvo, ktoré tvorili Samuel N., Samuel O., Denis K. a Nicolas H. si výborne poradili s konkurenciu a bez straty zápasu zaslúžene zvíťazili. Srdečne blahoželáme. 
             Taktiež ďakujeme žiakom, ktorí pomáhali pri rozhodovaní a prispeli tak nemalou mierou k hladkému priebehu.

             

            Mgr. V Mintálová

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • Vo štvrtok 30.marca sa na našej škole konalo okresné kolo 59. ročníka Chemickej olympiády, ktorého sa zúčastnili žiaci zo základných škôl aj osemročných gymnázií okresu Bratislava II. Súťaž je zložená z teoretickej a praktickej časti. Už v januári a februári museli žiaci vyriešiť úlohy domáceho a školského kola a len dvaja úspešní riešitelia z každej školy boli pozvaní do okresného kola. Deti museli preukázať výborné znalosti z chémie, museli si naštudovať aj učivo, ktoré sa bežne na hodinách chémie nepreberá. Ale ani to nestačí. Deti musia ovládať aj matematiku a v praktickej časti preukázať aj určitú zručnosť. Naše deviatačky Diana S. a Romana K. to všetko dokázali a sú úspešnými riešiteľkami okresného kola CHO. Diana v okresnom kole vo veľkej konkurencii študentov osemročných gymnázií zvíťazila, Romana obsadila 7.miesto.

        • Kontakt

          • Základná škola
          • +421 2 4524 3151
          • Podzáhradná 51 82107 Bratislava Slovakia
          • 31745041
          • 2020918790
          • RNDr. Alena Heldová - riaditeľka školy
          • Mgr. Vladimíra Ondrušová -zástupkyňa RŠ pre 2.st.
          • Mgr. Gabriela Fajnorová -zástupkyňa RŠ pre 1.st.
          • Alena Bednárová - vedúca ŠKD
          • Darovací účet školy: TATRA BANKA, č. ú.: 2628705144 / 1100 IBAN: SK44 1100 0000 0026 2870 5144 SWIFT (BIC) : TATRSKBX
      • Fotogaléria

          zatiaľ žiadne údaje