• Vianočný jarmok
          • Vianočný jarmok

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili našich trhov a želáme Vám krásne a pokojné sviatky v zdraví !

          • VIANOČNÉ TRHY

          • Srdečne vás pozývame na Vianočné trhy, ktoré sa konajú v stredu 20.12.2023 od 15:00 h. na Základnej školy Podzáhradná v aule a jedálni školy.                                                                                                                            Príďte si vybrať malý milý darček za symbolické ceny, ktorý pre vás pripravili deti s pani vychovávateľkami, učiteľkami. Zabudnite na stres z darčekov a pečenia, oddýchnite si s deťmi pri šálke dobrého nealkopunčíku, či mastnom chlebíku s pórikom alebo cibuľkou a pri príjemnej vianočnej hudbe.

            Vianoce krásne a čisté ako sneh,na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med. Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,všetkých ľudí nech láska    a dobro naplní. Nielen na Vianoce a na Nový rok 2024, ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.                          Vedenie školy

        • SRDCE PRE INÝCH
          • SRDCE PRE INÝCH

          • Veľké srdce ukázali všetci žiaci, rodičia, učitelia, vychovávateľky, ktorí prispeli svojim darčekom pre seniorov z Domova dôchodcov GERIUM v Podunajských Biskupiciach. Pondelok 18.12.2023 sme odovzdali 52 balíčkov, ktoré vytvorili naši žiaci z donesených darčekov. Pre vysokú chorobnosť sme bohužiaľ nemohli predviesť program, ktorý si žiaci nacvičovali. Preto veríme, že seniorov v tento predvianočný čas balíčky veľmi potešili. Veľké ĎAKUJEME pre všetkých

        • Nová fotostena
          • Nová fotostena

          • Na chodbe pri kancelárskom trakte pribudla nová fotostena. Rokmi sa v škole hromadili fotografie zachytávajúce nezabudnuteľné okamihy zo života školy, detí, pedagógov a rodičov. Preto vznikol nápad urobiť takúto fotostenu, ktorá nám pripomína našich žiakov, či pedagógov. 

        • Stretnutie s dôchodcami
          • Stretnutie s dôchodcami

          • Tak ako každý rok, aj v tento- 11.decembra 2023 vedenie školy zorganizovalo „Posedenie našich bývalých kolegov a kolegýň- dôchodcov“. Predvianočné stretnutie spojené s vystúpením našich žiakov (Zoja G., Laura F., Lea S., Denis K., deti 2.C s pani vychovávateľkou Šnircovou, pána učiteľa hudobnej výchovy p.Soboliča a hudobnej skupiny Susedy), sa už tretíkrát konalo v aule a v zborovni školy.   

            Koleso času je rýchle a nevyspytateľné, ale aj napriek tomu si naši bývalí kolegovia našli čas a chuť sa opätovne stretnúť. Spomínali na chvíle strávené na škole, elán a humor v zborovni, spoluprácu a spolupatričnosť, ktorá bola sprievodným javom minulej doby.  

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k tejto podarenej akcii. A. Bednárová, vedúca Vychov.

             

        • Exkurzia vo Viedni 8.B + 9.B
          • Exkurzia vo Viedni 8.B + 9.B

          • V prvý decembrový týždeň mali možnosť žiaci 8.B a 9.B triedy zúčastniť sa „výživnej a exponátmi bohato nasýtenej“ exkurzie v Prírodovedeckom múzeu (Naturhistorisches Museum) nachádzajúcom sa priamo na Námestí Márie Terézie v samotnej Viedni.

            Privítala nás monumentálna historická budova, ktorá bola postavená v rokoch 1872 – 1891 na žiadosť cisára Františka Jozefa I. A históriu a majestnátnosť v podobe architektonického skvostu budovy, ale i zachovaných exponátov bolo možné vnímať a vidieť všade navôkol.

            Pútavo a priam „bádateľsky“ sme absolvovali „výskumné expedície“ v priestoroch stálych oddelení. Tými sú: mineralogicko-petrografické, geologicko-paleontologické, botanické, zoologické, archeologické, biologické, antropologické, prehistorické...

            Bolo priam nemysliteľné, aby sme aj my neabsolvovali v aktuálnom predvianočnom čase návštevu miestnych vianočných trhov. A tak sme zažili „malú ochutnávku vôní, farieb aj chutí“ čara a kúziel Vianoc.

            tr. učiteľka 9.B, Tatiana Heinzová

        • Mikuláš v našom klube
          • Mikuláš v našom klube

          • Padá sniežik, vietor fúka, Mikuláš nám dary núka. Poďte, deti, detičky, rozbaľte si balíčky. Kto poslúchal mamku, ocka, na každého darček počká. Kto bol samá nezbeda, tomu beda, prebeda.

            Mik, mik, Mikuláš, prišiel s čertom na koláč, sľubujem, sľubujem, že už hnevať nebudem.

            Ďakujeme pani vychovávateľke Zuzky Lilovej a deťom z 3.B za spríjemnenie mikulášskeho popoludnia. Alena Bednárová, VvŠKD

        • Návšteva sv. Mikuláša
          • Návšteva sv. Mikuláša

          • Konečné prichádza vytúžená chvíľa. Blíži  sa čas Vianoc.  Predzvesťou vianočných sviatkov je Mikuláš, ktorého si pripomíname 6. decembra. Na tento deň netrpezlivo čakajú všetky deti. Ukladajú si vyčistené čižmičky do oblokov a rodičov sa  pýtajú: „Kedy už príde sv. Mikuláš?“

            Aj v našej škole panovala sviatočná nálada od samého rána, pretože k nám zavítal Mikuláš v sprievode anjelov a nezbedných čertov. S hlaholom zvončekov prechádzal po triedach I. a II. stupňa, aby zapálil v srdciach malých i veľkých radosť.  Deti ho privítali s veľkým nadšením. Pod vedením triednych pani učiteliek si pre neho pripravili pásmo vianočných kolied, vinšov a básní. Za milé privítanie ich Mikuláš obdaril sladkými dobrotami. 

            Mikulášsky sprievod nezabudol  ani  na vedenie školy a pani kuchárky  v školskej jedálni. Tiež im spríjemnil  pracovný deň. Ďakujeme našim deviatakom za pútavý mikulášsky program.

            Mikulášku, dobrý strýčku,

            modlím sa ti modlitbičku, zlož tú svoju plnú tašku,daj nám z darov tvojich trošku, či koláča makového, či koníka medového. Veď ty svätý Mikuláš, veľa dobrých darov máš.

            Mikulášske balíčky a ovocie pre žiakov zasponzorovalo naše Združenie rodičov a priateľov  školy za čo im v mene detí veľmi pekne ďakujeme.

            p. uč. Sirotová

          • Najkrajšia vianočná výzdoba triedy

          • ZŠ Podzáhradná a školský parlament vyhlasujú súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu na 1. aj 2. stupni. Posledný školský decembrový týždeň bude chodiť po triedach porota zložená zo žiakov zo školského parlamentu, ktorá vyberie  najkrajšie vyzdobenú triedu na 1. aj 2. stupni. Výsledky sa dozvieš v stredu 20. 12. 2023 na Vianočnom jarmoku. Tešíme sa na vašu šikovnosť a kreativitu.

             

        • Vianočná výzdoba
          • Vianočná výzdoba

          • Už sa to dlho očakávane blíži. Ten vianočný čas, na ktorý sa deti veľmi tešia. 

            Ale skôr ako sa dočkáme tohto sviatku lásky a pokoja...nás čaká Mikuláš /6.12./, kedy detičky dostávajú plné košíčky alebo ozdobné sáčky sladkostí a ovocia. Večer si ešte očistia čižmičky a dajú do okien, kde im Mikuláš nechá tiež darčeky.

            13.12.- sviatok Lucie, ktorá bola patrónkou svetla. Kedysi bol tento deň najkratším a to aj najtmavším dňom v roku, a preto chodievala, rozdávať svetlo ako čarodejnica v noci alebo večer. Kedysi chodievali dievčence v bielych šatách alebo plachtách a napodobňovali čarodejnice. Chodili po domoch a vymetali husacími krídlami zlo po kútoch.                                                                                                                                                            Veríme, že naše vianočné stromčeky a výzdoba vám už teraz všetkým prinesú príjemnú predvianočnú pohodu.

            Bednárová, VvŠKD

        • Ibobor
          • Ibobor

          • Začiatkom novembra sa naši žiaci od 2. až po 9. ročník zapojili do informatickej súťaže I bobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Žiaci súťažili v rôznych kategóriách podľa veku. Úspešní riešitelia, ktorých bolo 52 z našej školy obdržali diplom a pochvalu od pani učiteliek, či pána učiteľa. Úspešným gratulujeme !!!

        • Chémia nás baví!
          • Chémia nás baví!

          • Detské laboratórium Kids' Lab Hókus-Pókus

            V stredu 29.novembra navštívili deti z 5.C triedy detské chemické laboratórium Kids´Lab, ktoré je v priestoroch SOŠ chemickej vo Vlčom Hrdle. Projekt, ktorý vznikol na podnet chemického koncernu BASF na Slovensku pred viac ako 10 rokmi je v súčasnosti prístupný deťom z viac ako 30 krajín sveta. Prostredníctvom zábavných a poučných jednoduchých pokusoch približuje deťom svet chémie a ukazuje jej nezastupiteľnú úlohu v našich životoch. Stále aktuálna téma „Voda miluje chémiu“ zaujala aj našich malých výskumníkov. Takmer 120-minutový program ich zaujal a deti si odnášali nové zážitky a aj skúsenosti zo svojho prvého laboratória.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • V utorok 28. novembra 2023 si zmerali svoje vedomosti žiaci 1.- 4. ročníka, ktorí bojovali o titul VŠETKOVEDKO alebo VŠETKOVEDKOV UČEŇ.

            Tento rok sa do súťaže prvýkrát zapojili aj prváci, aby mali už aj oni šancu ukázať, že hoci ešte len začali chodiť do školy, všeličo už o svete vedia. 
            Súťaže sa zúčastnilo 124 žiakov.
            Otázky boli zo všetkých oblastí, s ktorými sa deti doteraz mohli stretnúť na vyučovacích predmetoch alebo v rodine. Súťaž bola pre nich hrou, výzvou aj možnosťou získať nové skúsenosti dôležité pre ich ďaľšie štúdium.
            Výsledky budú uverejnené na stránke súťaže www.všetkovedko.sk dňa 21.decembra 2023.
            Vyhodnotenie s odovzdávaním diplomov a cien prebehne koncom januára 2024. 

            Všetkým súťažiacim držíme palce! 

            Školský koordinátor Mgr.Z.Koháryová

        • Súťaž v minihádzanej
          • Súťaž v minihádzanej

          • V utorok 14.11.2023 sme sa zúčastnili na turnaji, ktorý realizoval Športový klub polície v Bratislave. 

            ,,Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“

            Aj takto sa dá charakterizovať naša účasť na tejto súťaži. Naši žiaci odohrali celkovo tri zápasy. Prvý zápas sme dokázali dotiahnuť do úspešného konca. Ďalšie dva nám však nevyšli a tým sme stratili možnosť bojovať o popredné umiestnenia. Po spočítaní bodov sme skončili na 4. mieste.

            K výsledku gratulujeme a za reprezentáciu školy ďakujeme pani učiteľke Barkovej a žiakom: Kristína G., Tomáš R., Maxim M., Patrik Š., Max P. a Matúš V. .

        • Vianočný les
          • Vianočný les

          • Príďte sa pozrieť na to, ako deti vidia Vianoce a odmeniť tak ich snahu o vytvorenie čarovnej vianočnej atmosféry pre všetkých.

            Poprechádzať sa Vianočným lesom môžete od 1. do 15. decembra. Všetky vianočné stromčeky potom poputujú na správne miesta – do charitatívnych organizácií, domovov sociálnych služieb, združení pre ľudí bez domova a do rodín, pre ktorých je kúpa stromčeka finančne náročná

            Od 2. do 12. decembra môže verejnosť na facebookovej stránke Bratislavského kultúrneho a informačného strediska hlasovať o najčarovnejšie vyzdobený vianočný stromček. Odmenia prvé tri školy. Stromček našej školy má číslo 21. Hlasujte !!!  https://bratislavskevianoce.sk

            Vych.Beca

        • Rodič pred tabuľu v 3.A
          • Rodič pred tabuľu v 3.A

          • Jedným z celoročných projektov 1. stupňa  je už dlhobodo projekt "Rodič pred tabuľu". Rodič so zaujímavým povolaním, koníčkom príde na vyučovanie a odprezentuje deťom svoje povolanie, či koníčky. Na hodinu hudobnej výchovy prišli rodičia z 3.A predstaviť ľudový nástroj fujaru. Zaujímavým spôsobom, prezentáciou i hrou na tento slovenský ľudový nástroj, ktorý je zapísaný do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO prekvapili aj tretiakov. Veľká vďaka patrí rodičom Laurinky F., ktorí si trúfli postaviť sa pred žiakov a prezentovať prácu jej dedka, ktorý tieto fujary aj vyrobil.

        • Imatrikulácie prvákov
          • Imatrikulácie prvákov

          • "Na známosť sa dáva správa taká, že som bol pasovaný za PRVÁKA!"

            Deti spolu s rodičmi si tento deň naozaj užili. Rodičom ukázali, čo všetko sa stihli od septembra naučiť.... splnili všetky skúšky, ktoré si pre vás pani vychovávateľky a učiteľky pripravili. Ďakujeme kamarátkam deviatačkám, ktoré boli celý čas pri nich a pomáhali pri organizovaní celej akcie.

            Vych.AďkaH., Táňa, Diana, Betka a pani uč.AďkaM., Katka, Nikoleta a Evka

        • Exkurzia v Archeologickom múzeu
          • Exkurzia v Archeologickom múzeu

          • 9. novembra sa žiaci 5. A a 5. B vydali po stopách starovekých Egypťanov. Spoločne s triednymi pani učiteľkami navštívili Archeologické múzeum SNM, v ktorom sa nachádzajú cenné zbierky z obdobia praveku a staroveku. Od pani archeologičky Anny Bajanovej sa dozvedeli, ako fungovala  egyptská spoločnosť, ktorá je považovaná za jednu z najvyspelejších v staroveku.   

            Po prehliadke exponátov čakali žiakov tvorivé dielne. Vyrábali amulety v podobe skarabea a Hórovho oka. Uvedené predmety vkladali Egypťania medzi jednotlivé vrstvy látok múmie, pretože verili, že zosnulý bude pod ochranou počas cesty do podsvetia.

            Žiaci získali množstvo užitočných a zaujímavých informácií, ktoré môžu zužitkovať v budúcnosti. Jednotlivé momenty z exkurzie zachytil v podobe videjka aj Filip U. z 5. B.

            Mgr. Anna Sirotová

      • Kontakt

        • Základná škola
        • +421 2 4524 3151
        • Podzáhradná 51 82107 Bratislava Slovakia
        • 31745041
        • 2020918790
        • RNDr. Alena Heldová - riaditeľka školy
        • Mgr. Vladimíra Ondrušová -zástupkyňa RŠ pre 2.st.
        • Mgr. Gabriela Fajnorová -zástupkyňa RŠ pre 1.st.
        • Alena Bednárová - vedúca ŠKD
        • Darovací účet školy: TATRA BANKA, č. ú.: 2628705144 / 1100 IBAN: SK44 1100 0000 0026 2870 5144 SWIFT (BIC) : TATRSKBX
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje